0

Website not in blocklist source is getting blocked.

EasyPrivacy, which uses the 'abp' format on the service appears to block the following website, shown in screenshot below

Cross-checking with DeveloperDan's Blocklist Tools, the website does not ever appear to be blocked at all.

Cross-checking with the blocklist source URL provided on the metadata, the domain does not appear to be included too.

So something strange is going on, and I'm wondering if there are any issues whether there could be more websites which are unintentionally blocked.

 

 

Edit: Have found another domain blocked with the same list, not on blocklist tools and included in the source URL - it's configured to *block only third-party domains* when accessing first-party on browser with abp/uB.

10replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • NextDNS do you advise whether it is better to use blocklists which are not in the 'abp' format? Thank you!

    Like
  • I can access these domains without an issue using EasyPrivacy blocklist; it was last updated 2 hours ago as of this writing

    My tests haven't queried the api.pushbullet.com domain so can't tell if its blocked or not but the other two I can access directly without issue.

    For reference, I used the windows nextdns app for testing

    Like
      • Loh
      • Loh
      • 5 mths ago
      • Reported - view

      Greg B. Strange. It's still blocked on my end

      ----

      Have cleared DNS cache, OS side and Browser side and double checked accessing through HTTP and Ping

      Like
      • Greg B.
      • nisten
      • 5 mths ago
      • Reported - view

      Loh have you tried removing/re-adding the EasyPrivacy blocklist?

      Like
      • Loh
      • Loh
      • 5 mths ago
      • Reported - view

      Greg B. Yes

      And it doesn't matter, every configuration is using the 'same list' because it's not a local asset like a browser's ad blocker.

      Like
      • Greg B.
      • nisten
      • 5 mths ago
      • Reported - view

      Loh Might need to delete/recreate your config(s). Otherwise you might have to make do with adding those false positives to your allowlist

      Like
  • try clear browser and OS cache

    Like
      • Loh
      • Loh
      • 5 mths ago
      • 1
      • Reported - view

      DynamicNotSlow Yep, I have been doing these

      • chrome://net-internals#dns
      • ipconfig /flushdns
      Like 1
      • DynamicNotSlow
      • Pro subscriber ✓
      • DynamicNotSlow
      • 5 mths ago
      • Reported - view

      Loh reboot device and router may help too

      Like
      • Loh
      • Loh
      • 5 mths ago
      • Reported - view

      DynamicNotSlow I'm using three different devices, all three with different configurations using the same EasyPrivacy blocklist, and error is occurring...

      Like
Like Follow
  • 5 mths agoLast active
  • 10Replies
  • 87Views
  • 2 Following