0

A lot of DNS resolver issue

Hi,

Since days, when I start a day, it's impossible for me to reach any website, I receive DNS issue messages on browsers.

I have a Asus router well configured since months.

As soon as I change to ISP, Google, Adguard, Quad9 or any other DNS server it is working fine.

Few minutes after, or sometimes 1 or 2 hours, I change back to NextDNS and then it is working fine again.

Are you doing any maintenance on your DNS servers almost every morning since around 2 weeks?

Thanks

8 replies

null
    • Orel
    • 6 mths ago
    • Reported - view

    Hi there,

    Nobody is alive, good to know.

    Same issue this morning. I had to switch to Quad9 servers and DNS resolution was back live. So there is for sure an issue with NextDNS and Asus router.

    Could you please check my configuration? See attached screenshot. Reminder: this configuration was working well since months and suddenly every morning DNS resolution issue.

    Thx

    • NextDNs
    • 6 mths ago
    • Reported - view

    Please provide a https://nextdns.io/diag

      • Orel
      • 6 mths ago
      • Reported - view

       How? This is a router.

      • Orel
      • 6 mths ago
      • Reported - view

       Oops... I think I wasn't awake. Sorry.

      See screenshot below, this is the result with NextDNS this morning. Then, I switched back to another DNS server (Cloudflare) and it went back to normal.

      • NextDNs
      • 6 mths ago
      • Reported - view

       please run it while nextdns is not setup and then submit the result the share the URL provided.

      • Orel
      • 6 mths ago
      • Reported - view

      Here it is with Cloudflare then: https://nextdns.io/diag/3b72ede0-82c5-11ee-bb4b-8d6c1a023e5b
      Thx for your help.
       

      • NextDNs
      • 6 mths ago
      • Reported - view

       everything looks good. Please try to rerun this same test when the issue is happening.

      • Orel
      • 6 mths ago
      • Reported - view

       I have also configured since 1 week the DNS over TLS and since I don't have the issue anymore. I will repost when the issue will occur. Thx for your followup.

Content aside

  • 6 mths agoLast active
  • 8Replies
  • 251Views
  • 2 Following