1

Internet connection stops working using NextDNS on iPhone

Hi there, 

I am big fan of NextDNS but it keep disconnecting from any internet connection on any iPhone (previously iPhone 11 iOS14 and now newer iPhone 12 and newer iOS 15).

To fix it I have to switch off and on WiFi and Cellular to have internet again.

It happens about once a day.

I do not have such a problem on my Pixel ot other Android devices - just on iPhone.

I am using  Profile (not app).

 

Thank you for any help.

6replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • Hello

    Me too !

    *I'm on Iphone 12 Pro, IOS 15, nextdns profile on ios

    Since Ios15, When i swtch to 4G from Wifi, no internet connection with nextdns, I have to wait several minutes before the connection works in 4G !

    An update please !

    Greetings

    Like
  • Try creating a profile with Ultra Low disabled. Or disable iCloud private relay.

    Like 1
      • Bart
      • Bart
      • 2 mths ago
      • Reported - view

      Anownymous  but how to do this? I am not a hacker :(

       

      And even if you would tell me how to do this - how to have it downloaded from website so it would load to iPhone?

      Like
    • Bart


      First, you should check if NextDNS is running via Safari:

      go to test.nextdns.io

       

      Then check if you have iCloud Private Relay turned on or off. It should be off if you want to use NextDNS.

       

      Settings - WLAN - (i) - iCloud Private-Relay

      Like
  • Ok - update - I've removed NextDNS completely and installed........ AdGuard DNS...... profile and........ same thing :/

    100% it is iOS (14 and 15) problem - because no such a problem on Android 11 and 12 beta 5 on Pixel 3

     

    Now the question - does AdGuard DNS have same Ultra Low Latency feature?

    Like
      • DynamicNotSlow
      • Pro subscriber ✓
      • DynamicNotSlow
      • 2 mths ago
      • Reported - view

      Bart it’s not a issue with iOS 

      with 14 and now 15 I don’t have any issues with installed profile. I even have PrivateRelay enabled and everything works

      Like
Like1 Follow
  • 1 Likes
  • 2 mths agoLast active
  • 6Replies
  • 153Views
  • 5 Following