0

Unidentified Devices

I installed NextDNS CLI on my Unifi Dream Machine (not the pro) and most of the devices on my network are showing up as "Unidentified Devices", how can I fix this? Most of them it is not reasonable for me to install the Profile or use the app with. Should I try putting dnsmasq in front of the router?

Here is my config

# nextdns config
config foo123
log-queries false
discovery-dns
auto-activate false
use-hosts true
timeout 5s
cache-size 10MB
cache-max-age 0s
max-ttl 5s
report-client-info true
hardened-privacy false
listen localhost:53
max-inflight-requests 256
setup-router true
control /var/run/nextdns.sock
mdns all
detect-captive-portals false
bogus-priv true
4replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • Are the devices also showing up as unencrypted requests too? 

    Like
      • cullen
      • cullen
      • 1 mth ago
      • Reported - view

      R P M  yes they are, and looking closer they are mostly coming from my router itself. 

      Like
      • cullen
      • cullen
      • 1 mth ago
      • Reported - view

      R P M Ahh I figured it out. Looks like I had set the primary dns server on my UDM to the NextDNS IP. Removing that fixed it.

      Like
      • R P M
      • R_P_M
      • 1 mth ago
      • Reported - view

      cullen Good to hear. I was going to point you to the DHCP setting to check but not required now of course. 

      Like
Like Follow
  • 1 mth agoLast active
  • 4Replies
  • 62Views
  • 2 Following